Viikunapizzat
Reseptit

Viikunapizzat

Viikunapizzat hurmaavat. Viikunat, ilmakuivattu kinkku ja granaattiomenan siemenet ovat todellinen makuelämys pizzassa. Kokeile!
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzataikina

  • 4-5 dl durum- tai tavallisia vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl lämmintä vettä (42˚C)

Viikunapizza

  • 2 rkl öljyä + 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 300 g mozzarellaa
  • 4 tuoretta viikunaa
  • 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • tuoretta timjamia ja basilikaa
  • granaattiomenan siemeniä
  • vastaraastettua parmesaania

Valmistusohje

Viikunapizzat tehdään näin:

Tästä taikinasta tulee 4 pienehköä pizzaa tai yksi pellillinen.

1. Valmista ensin pizzataikina. Sekoita 4 dl jauhoja, suola ja kuivahiiva isossa kulhossa. Tee keskelle jauhoja syvennys ja kaada siihen öljy ja lämmin vesi. Sekoita neste jauhoihin vähitellen niin, että syntyy pehmeä ja notkea taikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia joko kulhossa tai leivinpöydällä. Anna taikinan kohota peitettynä noin 1 tunti.

2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä pari minuuttia, kunnes ilma on poistunut taikinasta. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Kohota ja kauli neljäksi pohjaksi.

3. Sipaise pizzapohjat valkosipulimurskalla maustetulla öljyllä. Lisää päälle mozzarellaviipaleet, lohkotut viikunat ja tuoretta timjamia.

4. Kypsennä viikunapizzat 225-asteisessa. Aikaa kypsentämiseen kuluu noin 15 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Pizza paistuu ripeimmin uunin yläosassa Lisää valmiiden viikunapizzojen päälle kinkkuviipaleet, granaattiomenan siemeniä sekä tuoretta basilikaa.

Katso myös: Paras pizza tulee Napolista – näin teet napolilaisen pizzan kotona

Lue myös Kotiliesi.fi: Punaviini-päärynäpizza

X