Reseptit

Viinirypäle-pistaasitorttu

Viinirypäletorttu on hyydytetty keksimurupohjan päälle. Pistaasipähkinät antavat tortulle herkullista rapeutta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g sulatettua voita
  • 1 pss (175 g) Keksimuru Crushia

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 dl tomusokeria
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1/2 dl vettä

Pinnalle:

  • 150 g viinirypäleitä
  • 25 g pistaasipähkinöitä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

1. Peitä 20–22 sentin kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita voisula keksimuruihin ja painele seos vuoan pohjalle.

2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita tomusokeri tuorejuustoon ja pehmennä seos sähkövatkaimella. Kääntele joukkoon vaniljakastike. Mausta täyte raastetulla limetinkuorella ja limettimehulla.

3. Puserra liivatteet kuiviksi. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna liuoksen jäähtyä hetki ja lisää se juustotäytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

4. Puolita viinirypäleet. Rouhi pähkinät karkeasti. Sommittele viinirypäleistä terttu kakun pinnalle. Ripottele pähkinärouhe kakun reunoille. Valmista hyytelöseos pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelö kakun pinnalle. Anna hyytyä noin 1 tunti.

X