Viinirypäle-pistaasitorttu
Viinirypäletorttu on hyydytetty keksimurupohjan päälle. Pistaasipähkinät antavat tortulle herkullista rapeutta.
Ainekset
- 50 g sulatettua voita
- 1 pss (175 g) Keksimuru Crushia
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dl tomusokeria
- 200 g sitruunatuorejuustoa
- 1 limetin kuori ja mehu
- 1/2 dl vettä
Pinnalle:
- 150 g viinirypäleitä
- 25 g pistaasipähkinöitä
- 1 dl hyytelösokeria
- 2 dl vettä
Valmistusohje
1. Peitä 20–22 sentin kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita voisula keksimuruihin ja painele seos vuoan pohjalle.
2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita tomusokeri tuorejuustoon ja pehmennä seos sähkövatkaimella. Kääntele joukkoon vaniljakastike. Mausta täyte raastetulla limetinkuorella ja limettimehulla.
3. Puserra liivatteet kuiviksi. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna liuoksen jäähtyä hetki ja lisää se juustotäytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.
4. Puolita viinirypäleet. Rouhi pähkinät karkeasti. Sommittele viinirypäleistä terttu kakun pinnalle. Ripottele pähkinärouhe kakun reunoille. Valmista hyytelöseos pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelö kakun pinnalle. Anna hyytyä noin 1 tunti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous