Reseptit

Viiriäisen uppomuna

Keitä viiriäisenmunat etikalla ja suolalla maustetussa vedessä.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viiriäisen munaa
  • 0.5 l vettä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • suolaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi, etikka ja ripaus suolaa matalassa kattilassa. Vesi saa kiehua, muttei poristen. Riko viiriäisenmuna kahvi- tai munakuppiin. Kiepauta suurella lusikalla pyörre veteen ja liu’uta muna pyörteeseen.

Valkuainen hyytyy keltuaisen ympärille. Lisää munat samaan tapaan yksitellen. Anna kypsyä noin 1 ½ minuuttia. Jäähdytä uppomunat kylmässä vedessä, niin keltuainen pysyy pehmeänä.

X