Reseptit

Viiriäisenmuna-kalaleipä

Silli ja silakka ovat Virossa samaan tapaan suosittuja kuin täällä Suomessa. Maustesilakasta syntyy käden käänteessä maukkaat alkupalaleivät.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Viiriäisenmuna-kalaleipä

  • 4 ohutta viipaletta tummaa ruisleipää
  • voita voiteluun
  • 8-12 fileetä maustesilakkaa tai sillifilee-viipaletta
  • 4 keitettyä viiriäisen munaa (tai 2 kananmunaa)
  • 1-2 rkl tuoretta tilliä

Valmistusohje

Viiriäisenmuna-kalaleipä valmistuu helposti näin:

1. Paahda leivät ja voitele ne voilla.

2. Levitä päälle valutetut maustesilakat tai sillifileen palat.

3. Kuori keitetyt viiriäisenmunat ja halkaise ne.

4. Koristele leivät viiriäisen munilla ja tillinoksilla.

Vinkki: Voit tehdä leivät myös keitetyistä kananmunista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Täytetyt viiriäisenmunat Kaisa Liskin tapaan

X