Reseptit

Viljapihvit

Viljapihvit sisältävät kauraa ja spelttiä. Ne maistuvat mainioilta avokadon, vehnänoraan tai silmusalaatin sekä sriracha-kastikkeen ja ranskankerman kera.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Kuitupitoiset pihvit tehdään kaurasta ja speltistä. Makua tuovat yrtit ja kuivatut sienet.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Viljapihvit:

  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl spelttihiutaleita
  • 1/2 dl kauralesettä
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl paahdettua sipulia
  • 2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. persilja, lipstikka)
  • (2 rkl kuivattuja sieniä)
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl vettä

Paistamiseen:

  • voita tai öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi. Anna seoksen turvota noin
15 minuuttia.

2. Nosta seos kuumalle ohukaispannulle rasvaan ja muotoile pihveiksi.

3. Paista pihvejä miedolla lämmöllä 2 -3 minuuttia molemmin puolin.

 

X