Mainos Reseptit

Viljattoman Vallaton: Gluteenittomat rusinafudgeleivokset

30.10.2015 Teksti: Viljattoman Vallaton

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

2 dl Sun-Maid rusinoita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl auringonkukan siemeniä
2 rkl raakakaakaojauhetta
0.5 tl luomukanelia
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulana

Rusinafudge:

50 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl Sun-Maid rusinoita
1 dl makeutettua maitotiivistettä
2 rkl tummaa rommia
50 g valkosuklaata

Suklaakuorrutus ja suklaarusinakoristeet:

100 g voita
0.5 dl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
1 dl makeata maitotiivistettä
1 dl Sun-Maid rusinoita
kookoshiutaleita

Valmistusohje

Tee pohja näin:

  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai yleiskoneen kulhoon ja aja aineet tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Nosta  pohja kylmään jähmettymään.

Valmista rusinafudge:

  1. Pilko rusinat veitsellä paloiksi.
  2. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi, sokeri ja maitotiiviste. Sekoittele keskilämmöllä, kunnes seos on tasaista, lisää rusinat kattilaan. Keitä fudegea miedolla lämmöllä sekoitellen n. 10 minuuttia.
  3. Lisää rommi fudgen joukkoon keittämisen loppuvaiheessa, anna pulpahtaa muutaman kerran.
  4. Nosta kattila liedeltä ja sekoita paloiteltu valkosuklaa fudgen joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  5. Kaada fudge pohjataikinan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.

Tee suklaakuorrutus ja suklaarusinakoristeet: 

  1. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä.
  2. Lisää voisulan joukkoon raakakaakaojauhe, vanilja ja paloiteltu suklaa.  Sekoita kunnes  suklaa on täysin sulanut.
  3. Lisää maitotiiviste ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
  4. Mittaa rusinat omaan kulhoon ja sekoita niiden joukkoon 2 rkl suklaakuorrutusta.
  5. Kaada loppu kuorrutus tasaisesti vuokaan rusinafudgen päälle. Nosta vuoka kylmään.
  6. Jaa suklaakuorrutteessa pyöräytetyt rusinat leivinpaperin päälle pieniksi keoiksi, ripottele niiden pinnalle kookoshiutaleita ja anna koristeiden jähmettyä.
  7. Leikkaa jähmettynyt piiras terävällä veitsellä leivospaloiksi ja aseta yksi suklaarusinakoriste kunkin leivoksen päälle.
  8. Herkuttele!

 

Viljattoman Vallaton -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *