Mainos 13.5.2011

Viljattoman vallaton: Sydämelliset villiyrttipiirakat

Teksti: Viljattoman vallaton Kuvat: Viljattoman vallaton

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 pss Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
voisulaa piirakoiden voitelemiseen
1 l tuoreita nokkosenversoja
vettä nokkosten ryöppäämiseen
1 pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria myllystä
villiyrttejä (vuohenputki/poimulehti/käenkaali) koristeluun

Valmistusohje

Sulata ja paista piirakat ohjeen mukaan. Voitele paistetut piirakat voisulalla ja anna niiden jäähtyä.

Leikkaa puolet piirakoista viistosti oikealta vasemmalle ja puolet vasemmalta oikealle ja asettele palat vastakkain sydämen muotoon.

Kerää tuoreita nokkosenversoja puhtaalta paikalta, huuhtele versot ja ryöppää ne nopeasti (n.1 min) kiehuvassa vedessä. Valuta ryöpätyt nokkoset lävikössä.

Laita nokkoset, tuorejuusto, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulinkynsi, ripaus suolaa ja mustapippuria tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella.

Lusikoi valmis tahna pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden piirakoiden päälle.

Koristele piirakat villiyrtein.

Piirakat maistuvat taivaallisilta tuoreena, mutta maistuvat erinomaisilta seuraavana päivänäkin kylminä. Eli juhlien järjestäjänä voit hyvin valmistaa villiyrttisydämet edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi.

Viljattoman vallaton -blogi osallistuu Moilas Oy:n ja Ruoka.fi:n Tuunaa piirakka -kilpailuun.

Kommentit (1)

Mahtava yhdistelmä kansallisaarteitamme: riisipiirakka ja villiyrtit! Mikä parasta, herkku on gluteeniton.




0



0

Mahtava yhdistelmä kansallisaarteitamme: riisipiirakka ja villiyrtit! Mikä parasta, herkku on gluteeniton.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *