
Villiyrttipasta
Tämä villiyrttipastan ohje syntyi vahingossa jääkaapissa olevista aineksista ja oman pihapiirin villiyrteistä. Villien yrttien sijasta pastaan sopivat myös ruukkuyrtit.
Ainekset
- 300 g pastaa
Marinoitu punasipuli:
- 1 lt suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1 iso punasipuli puolirenkaina
- 1/2 dl öljyä
Villiyrttipesto:
- 1 dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
- 8 dl villiyrttejä (ketunleipiä, vuohenputkia)
- 2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 dl raastettua parmesaania
- ripaus suolaa
- ripaus pippuria
Paahdetut kikherneet:
- 400 g kypsiä kikherneitä
- 2 rkl öljyä
- 2 tl savupaprikaa
- 1 rkl hienonnettua rosmariinia
- 1/2 tl suolaa
- chilijauhetta
Valmistusohje
1. Valmista ensin punasipuli. Liuota suola ja sokeri etikkaan. Lisää liemi sipulin joukkoon. Lisää öljy ja anna marinoitua pari tuntia.
2. Tee pesto. Paahda siemenet pannulla. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi.
3. Huuhtele kikherneet. Kuivaa talouspaperin päällä. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, lisää kikherneet. Levitä kikherneet leivin paperilla päällystetylle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa rapeiksi välillä sekoitellen.
4. Keitä pasta muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta vähennä keittoaikaa 2 minuuttia. Valuta pasta.
5. Sekoita pastan joukkoon sipuli, pesto ja kikherneet. Lisää pinnalle kirsikkatomaatteja, villivihanneksia ja kukkia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous