Reseptit

Villiyrttipasta

Tämä villiyrttipastan ohje syntyi vahingossa jääkaapissa olevista aineksista ja oman pihapiirin villiyrteistä. Villien yrttien sijasta pastaan sopivat myös ruukkuyrtit.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Paula Kukkonen, Sampo Korhonen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g pastaa

Marinoitu punasipuli:

  • 1 lt suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 iso punasipuli puolirenkaina
  • 1/2 dl öljyä

Villiyrttipesto:

  • 1 dl kurpitsan­- tai auringon­kukansiemeniä
  • 8 dl villiyrttejä (ketunleipiä, vuo­henputkia)
  • 2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria

Paahdetut kikherneet:

  • 400 g kypsiä kikherneitä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl savupaprikaa
  • 1 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • chilijauhetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin punasipuli. Liuota suola ja sokeri etikkaan. Lisää liemi sipulin joukkoon. Li­sää öljy ja anna marinoitua pari tuntia.

2. Tee pesto. Paahda siemenet pannulla. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi.

3. Huuhtele kikherneet. Kuivaa talouspaperin päällä. Sekoita kul­hossa öljy ja mausteet, lisää kik­herneet. Levitä kikherneet leivin­ paperilla päällystetylle pellille. Paahda 200­-asteisessa uunissa rapeiksi välillä sekoitellen.

4. Keitä pasta muuten pakkauk­sen ohjeen mukaan, mutta vähen­nä keittoaikaa 2 minuuttia. Valu­ta pasta.

5. Sekoita pastan joukkoon sipuli, pesto ja kikherneet. Lisää pinnal­le kirsikkatomaatteja, villivihan­neksia ja kukkia.

X