Reseptit

Villiyrttipesto

Perinteisesti basilikasta valmistetun peston voi mainiosti pyöräyttää myös villiyrteistä tai porkkanannaateista. Kokeile villiyrttipestoa vaihteeksi grillatun leivän, flatbreadin päällä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Villiyrttipesto:

  • 5 dl villiyrttejä (esim. vuohenputki) tai porkkanan naatteja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • (1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna)
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella ja tarkista maku.

X