Reseptit

Villiyrttipesto

6.8.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Perinteisesti basilikasta valmistetun peston voi mainiosti pyöräyttää myös villiyrteistä tai porkkanannaateista. Kokeile villiyrttipestoa vaihteeksi grillatun leivän, flatbreadin päällä.

Ainekset

Villiyrttipesto:

5 dl villiyrttejä (esim. vuohenputki) tai porkkanan naatteja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 limetin kuori ja mehu
(1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme