Mainos Reseptit

Virve: Salmiakkinekut

2.12.2015 Teksti: Höperöt pöperöt Kuvat: Höperöt pöperöt

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2.5 dl Dansukker tummaa muscovadoruokosokeria
1.5 dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 dl Apteekin salmiakki -mixeriä
1.5 dl kuohukermaa

Lisäksi:

sokeria
nekkutikkuja
leivinpaperia

Valmistusohje

Täytä korkeareunainen astia sokerilla. 

Leikkaa leivinpaperista 10 x 10 cm paloja. Muotoile neliöt kartioiksi ja kiinnitä tarvittaessa teipillä. Upota kartioiden kärjet sokeriastiaan.

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä välillä sekoitellen kunnes seos on saennut ja se on 120-asteista. (Ellei sinulla ole paistolämpömittaria, tiputa hieman nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada sitten vesi pois. Jos massa on muovailtavaa, se on valmista.)

Lusikoi valmis seos kartioihin. Työnnä keskelle tikku.

Anna massan jäähtyä. Nekut ovat valmiita!

Virve-blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *