vispipuuro
Reseptit

Vispipuuro

Keitä puolukoista perinteinen vispipuuro. Vispipuuron voi valmistaa myös herukoista tai raparperista.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vispipuuro

  • reilu litra vettä
  • noin 2 dl puolukoita (puolukkasurvosta tms.)
  • reilu desi sokeria
  • 1 ½ dl tummia mannasuurimoita

Valmistusohje

Vispipuuro tehdään helposti näin:

  1. Keitä vesi ja puolukat. Siivilöi puolukat ja anna veden kiehahtaa uudestaan. Lisää suurimot ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Hämmennä puuroa säännöllisesti, ettei se pala pohjaan.
  2. Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  3. Tarjoile huoneenlämpöisenä sokerin ja raikkaan maidon kanssa jälkiruokana tai saunan jälkeen iltapalana.
  4. Vispipuuron voi valmistaa myös herukoista tai vaikka raparperista.

Katso myös: Näin teet täydellisen kuohkean vispipuuron – kokeile myös mustaherukka-, vadelma- tai tyrnivispipuuroa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta

X