Reseptit

Vispipuuro

Keitä puolukoista perinteinen, ihanan kuohkea vispipuuro. Vispipuuron voi valmistaa myös herukoista tai raparperista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perinteinen vispipuuro

  • 1 l vettä
  • 2 -3 dl puolukoita (puolukkasurvosta tms.)
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl tummia mannasuurimoita

Valmistusohje

Perinteinen vispipuuro mummolan tyyliin tehdään helposti näin:

  1. Laita kattilaan reilu litra vettä. Keitä vesi ja lisää siihen puolukat. Keitä puolukoita noin 5 minuuttia. Siivilöi puolukat ja anna veden kiehahtaa uudestaan. Lisää suurimot ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Hämmennä puuroa säännöllisesti, ettei se pala pohjaan.
  2. Jäähdytä puuro ja vatkaa se sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  3. Tarjoile perinteinen vispipuuro huoneenlämpöisenä sokerin ja raikkaan maidon kanssa jälkiruokana tai saunan jälkeen iltapalana.

Vinkki: Vispipuuron voi valmistaa myös herukoista tai vaikka raparperista.

Katso myös: Näin teet täydellisen kuohkean vispipuuron – kokeile myös mustaherukka-, vadelma- tai tyrnivispipuuroa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta

X