Vispipuuro
Keitä puolukoista perinteinen, ihanan kuohkea vispipuuro. Vispipuuron voi valmistaa myös herukoista tai raparperista.
Ainekset
Perinteinen vispipuuro
- 1 l vettä
- 2 -3 dl puolukoita (puolukkasurvosta tms.)
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl tummia mannasuurimoita
Valmistusohje
Perinteinen vispipuuro mummolan tyyliin tehdään helposti näin:
- Laita kattilaan reilu litra vettä. Keitä vesi ja lisää siihen puolukat. Keitä puolukoita noin 5 minuuttia. Siivilöi puolukat ja anna veden kiehahtaa uudestaan. Lisää suurimot ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Hämmennä puuroa säännöllisesti, ettei se pala pohjaan.
- Jäähdytä puuro ja vatkaa se sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Tarjoile perinteinen vispipuuro huoneenlämpöisenä sokerin ja raikkaan maidon kanssa jälkiruokana tai saunan jälkeen iltapalana.
Vinkki: Vispipuuron voi valmistaa myös herukoista tai vaikka raparperista.
Katso myös: Näin teet täydellisen kuohkean vispipuuron – kokeile myös mustaherukka-, vadelma- tai tyrnivispipuuroa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous