
Vispipuuro
Ainekset
Vispipuuro
- reilu litra vettä
- noin 2 dl puolukoita (puolukkasurvosta tms.)
- reilu desi sokeria
- 1 ½ dl tummia mannasuurimoita
Valmistusohje
Vispipuuro tehdään helposti näin:
- Keitä vesi ja puolukat. Siivilöi puolukat ja anna veden kiehahtaa uudestaan. Lisää suurimot ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Hämmennä puuroa säännöllisesti, ettei se pala pohjaan.
- Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Tarjoile huoneenlämpöisenä sokerin ja raikkaan maidon kanssa jälkiruokana tai saunan jälkeen iltapalana.
- Vispipuuron voi valmistaa myös herukoista tai vaikka raparperista.
Katso myös: Näin teet täydellisen kuohkean vispipuuron – kokeile myös mustaherukka-, vadelma- tai tyrnivispipuuroa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous