Reseptit

Vispipuuro punaisista marjoista

Spelttimannasuurimoista ja leseistä syntyy kuitupitoinen vispipuuro. Voit valmistaa puuron punaherukoista tai puolukoista.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Ari Heinonen

Kuohkea vispipuuro sopii hyvin aamiaiselle tai välipalaksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vispipuuro punaisista marjoista:

  • 6 dl vettä
  • 2 dl punaisia viinimarjoja tai puolukoita
  • 1 ½ dl spelttimannaryynejä
  • ½ dl ruokosokeria
  • 1 dl leseitä
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi:

  • 6 dl rasvatonta maitoa
  • koristeluun:
  • muutama viininmarjaterttu ja cashew-pähkinä

Valmistusohje

Vispipuuro punaisista marjoista tehdään helposti näin:

  1. Keitä marjoja vedessä, kunnes ne vaalenevat. Jauha seos sileäksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja spelttimannaryynit ja keitä kahden minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää leseet ja ripaus suolaa. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä kannen alla viisi minuuttia.
  2. Jäähdytä puuro täysin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai käsin. Nauti vispipuuro punaisista marjoista kylmän maidon kanssa.

Katso myös: Täyteläinen marjapuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden

X