Reseptit

Vispipuuroa ja mascarponekermaa

Perinteinen vispipuuro maustetaan kardemummalla ja tarjoillaan kerrosmaljoiksi rakennettuna mascarponekerman kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Perinteinen vispipuuro saa jujua, kun se maustetaan kardemummalla ja tarjoillaan kerrosmaljoiksi rakennettuna mascarponekerman kera.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vispipuuro:

  • 1/2 l puolukoita
  • 1/2 l vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 dl mannasuurinoita

Mascarponekerma:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2-3 rkl sokeria

Pinnalle:

  • 1 dl puolukoita
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Vispipuuroa ja mascarponekermaa tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kardemumma. Kiehauta ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja nosta kattila takaisin liedelle.

2. Kiehauta ja lisää mannasuurimot koko ajan vispilöiden. Kiehauta uudelleen ja hauduta hiljaa poreillen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro kylmäksi esimerkiksi jääkaapissa. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

3. Pehmennä mascarpone kevyesti lusikalla tai vispilällä. Sekoita joukkoon sokeri ja kerma.

4. Lusikoi mascarponekermaa annosmaljojen pohjalle ja lisää päälle kuohkeaa vispipuuroa. Viimeistele annokset vielä mascarponekermalla ja sokeroiduilla puolukoilla.

Katso myös: Täyteläinen marjapuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden

X