
Vispipuuroa ja mascarponekermaa
Perinteinen vispipuuro maustetaan kardemummalla ja tarjoillaan kerrosmaljoiksi rakennettuna mascarponekerman kera.
Perinteinen vispipuuro saa jujua, kun se maustetaan kardemummalla ja tarjoillaan kerrosmaljoiksi rakennettuna mascarponekerman kera.
Ainekset
Vispipuuro:
- 1/2 l puolukoita
- 1/2 l vettä
- 2 dl sokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 dl mannasuurinoita
Mascarponekerma:
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2-3 rkl sokeria
Pinnalle:
- 1 dl puolukoita
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Vispipuuroa ja mascarponekermaa tehdään helposti näin:
1. Mittaa kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kardemumma. Kiehauta ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja nosta kattila takaisin liedelle.
2. Kiehauta ja lisää mannasuurimot koko ajan vispilöiden. Kiehauta uudelleen ja hauduta hiljaa poreillen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro kylmäksi esimerkiksi jääkaapissa. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
3. Pehmennä mascarpone kevyesti lusikalla tai vispilällä. Sekoita joukkoon sokeri ja kerma.
4. Lusikoi mascarponekermaa annosmaljojen pohjalle ja lisää päälle kuohkeaa vispipuuroa. Viimeistele annokset vielä mascarponekermalla ja sokeroiduilla puolukoilla.
Katso myös: Täyteläinen marjapuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous