Reseptit

Vispipuuroa ja mascarponekermaa

14.10.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Perinteinen puolukkapuuro maustetaan kardemummalla ja tarjoillaan kerrosmaljoiksi rakennettuna mascarponekerman kera.

Ainekset

Vispipuuro:

1/2 l puolukoita
1/2 l vettä
2 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa
1 dl mannasuurinoita

Mascarponekerma:

1 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria

Pinnalle:

1 dl puolukoita
1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kardemumma. Kiehauta ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja nosta kattila takaisin liedelle.

2. Kiehauta ja lisää mannasuurimot koko ajan vispilöiden. Kiehauta uudelleen ja hauduta hiljaa poreillen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro kylmäksi esimerkiksi jääkaapissa. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

3. Pehmennä mascarpone kevyesti lusikalla tai vispilällä. Sekoita joukkoon sokeri ja kerma.

4. Lusikoi mascarponekermaa annosmaljojen pohjalle ja lisää päälle kuohkeaa vispipuuroa. Viimeistele annokset vielä mascarponekermalla ja sokeroiduilla puolukoilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme