Reseptit

Vitamiinivispipuuro

Tässä vispipuurossa on vitamiinit tallella, koska marjasurvosta ei kuumenneta lainkaan. Vispipuuro säilyy jääkaapissa pari päivää.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl omenatäysmehua
  • 1 dl tummia mannaryynejä
  • ripaus suolaa
  • 200 g marjasosetta (itsetehtyä tai purkkisosetta)

Lisäksi

  • kotimaisia pakastemarjoja

Valmistusohje

Kuumenna mehu kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannaryynit. Anna puuron kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää ripaus suolaa.

Sekoita joukkoon marjasose ja anna puuron jäähtyä.

Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa maidon ja marjojen kanssa.

Mainiot vispipuurot teet myös näillä ohjeilla:

Vadelmavispipuuro
© Ari Heinonen

Vadelmavispipuuro

speltti-vispipuuro

Speltti-vispipuuro

täyteläinen marjapuuro

Täyteläinen marjapuuro

Kotiliesi.fi: Vanilja-punaherukkavispipuuro

X