Reseptit

Vodkagraavattu lohi

Graavilohi saa tässä ohjeessa makua vodkasta ja tutusta tillistä. Kokeile vodkagraavattua lohta, siinä on hieno aromi. Anna graavilohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavilohi vodkalla säväytettynä

  • 1 kg lohen ruodotonta keskipalaa
  • 3–4 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • rouhittua musta- ja valkopippuria
  • tilliä
  • 5 cl vodkaa

Valmistusohje

Graavilohi valmistuu näin.

1. Pane lohipala vuokaan nahkapuoli alaspäin. Hiero pintaan mausteet. Kaada päälle vodka. Lisää pinnalle tillinoksia. Peitä lohipala kelmulla ja anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

2. Raaputa mausteet pois kalan pinnalta ja leikkaa graavilohi vinottain ohuiksi viipaleiksi.

3. Tarjoa vodkagraavattu lohi tuoreen saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa sillipöydässä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet kalapöytään.

X