Reseptit

Vohveli-vaahtokarkki-herkkupurkit

Nämä herkku­purkit ovat pik­nikin kohokohta. Tässä tapauk­sessa enemmän on enemmän.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Vohveli-vaahtokarkkipurkit on makea ja helppo jälkiruoka äitienpäiväksi. Tässä tapauk­sessa enemmän on enemmän.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vohveli-vaahtokarkki-herkkupurkit:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 4-6 kpl valmiita belgialaisia vohveleita
  • 4-6 vaahtokarkkia
  • nonparelleja

suklaakinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Valmista ensin suklaakinuski. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele niin, että suklaa sulaa.

2. Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu maito keskenään.

3. Paloittele vohvelit pieniin kannellisiin purkkeihin. Jaa myös tuorejuustoseos purkkeihin. Lisää vaahtokarkit, suklaakinuskia ja nonparelleja.

4. Sulje purkit ja ota mukaan retkelle.

Myös nämä jälkiruoat kerrostat näppärästi annosmaljoihin:

juustokakku lasissa

Juustokakku lasissa

superhelppo mansikkatiramisu

Superhelppo mansikkatiramisu

juustokakut lasissa

Juustokakut lasissa

Kotiliesi.fi: Synttärikakku lasissa

X