Reseptit

Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa

Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa on alkukesän helppo herkku. Voikukan terälehdet ovat maukkaita ja sopivat hyvin koristeeksi ja mausteeksi.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Voikukkasalaatti:

  • n. 50 g sileälehtisiä voikukanlehtiä
  • pala (n. 200 g) varhaiskaalia
  • 1 dl cashewpähkinöitä

Paahdettu kesäkurpitsa:

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa

Kastike:

  • 1/2 dl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa

Viimeistelyyn:

  • voikukan terälehtiä

Valmistusohje

Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa valmistuvat helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Laita uuninpannulle öljy, suola ja rosmariini. Pyöritä kesäkurpitsaviipaleet öljyssä ja laita uuniin noin 15 minuutiksi.

2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla, mausta suolalla ja anna jäähtyä.

3. Leikkaa kaali suikaleiksi ja laita kulhoon. Sekoita kastikeainekset ja valuta kastike kaalin joukkoon ja lisää voikukanlehdet. Sekoita ja laita voikukkasalaatti tarjoiluvadille.

4. Asettele paahdetut kesäkurpitsat voikukkasalaatin päälle, ripottele paahdetut pähkinät ja nypi voikukan terälehtiä koristeeksi.

Katso myös: Voikukka-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Tiesitkö? Tähän aikaan päivästä villiyrtit pitäisi kerätä – tunnista ja poimi parhaat reseptit

X