Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa
Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa on alkukesän helppo herkku. Voikukan terälehdet ovat maukkaita ja sopivat hyvin koristeeksi ja mausteeksi.
Ainekset
Voikukkasalaatti:
- n. 50 g sileälehtisiä voikukanlehtiä
- pala (n. 200 g) varhaiskaalia
- 1 dl cashewpähkinöitä
Paahdettu kesäkurpitsa:
- 1 kesäkurpitsa
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
Kastike:
- 1/2 dl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
Viimeistelyyn:
- voikukan terälehtiä
Valmistusohje
Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa valmistuvat helposti näin:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Laita uuninpannulle öljy, suola ja rosmariini. Pyöritä kesäkurpitsaviipaleet öljyssä ja laita uuniin noin 15 minuutiksi.
2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla, mausta suolalla ja anna jäähtyä.
3. Leikkaa kaali suikaleiksi ja laita kulhoon. Sekoita kastikeainekset ja valuta kastike kaalin joukkoon ja lisää voikukanlehdet. Sekoita ja laita voikukkasalaatti tarjoiluvadille.
4. Asettele paahdetut kesäkurpitsat voikukkasalaatin päälle, ripottele paahdetut pähkinät ja nypi voikukan terälehtiä koristeeksi.
Katso myös: Voikukka-perunasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Tiesitkö? Tähän aikaan päivästä villiyrtit pitäisi kerätä – tunnista ja poimi parhaat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous