Reseptit

Voileipäkakku

23.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

15 suurta viipaletta grahampaahtoleipää

lisäksi:

suuri pala foliota

kostuttamiseen:

2 dl maitoa tai kasvislientä (fondista)

lihatäyte:

200 g hienonnettua palvikinkkua tai savuporoa
1 paprika pieninä kuutioina
3 rkl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa

pestotäyte:

1/2 tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
1/2 ruukullista basilikaa hienonnettuna
3 rkl pestoa
200 g kevyttuorejuustoa

koristeeksi:

palvikinkkua tai savuporoa
kirsikkatomaatteja
(mozzarellapalloja)
basilikaa
salaattisuikaleita tai herneenversoja

Valmistusohje

Voileipäkakku on kevään juhlien kestosuosikki. Tässä reseptissä voileipäkakun välistä löytyy savuporoa, mozzarellaa, pestoa, yrttejä ja vaikka mitä maistuvaa.

Tee ensin erikseen molemmat täytteet. Sekoita keskenään kaikki lihatäytteen ja pestotäytteen aineet.

Poista leipäviipaleista kovat reunat ja tasoita viipaleet samankokoisiksi paloiksi.

Levitä kolme viipaletta folion päälle ja kostuta ne maidolla tai kasvisliemellä. Levitä päälle puolet lihatäytteestä. Levitä täytteen päälle kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä niiden päälle puolet pestotäytteestä.

Lisää taas kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä leipäviipaleiden päälle loput lihatäytteestä.

Lisää kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. Levitä päälle loput pestotäytteestä, peitä täyte lopuilla leipäviipaleilla ja kostuta viipaleet. Kääri voileipäkakku tiiviisti folioon. Anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Avaa folio ja nosta kakku tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto ja levitä juusto lastalla kakun pinnalle.

Koristele kakun pinta palvikinkulla tai savuporolla, kirsikkatomaateilla, (mozzarellapalloilla) sekä basilikalla ja reunat salaattisuikaleilla tai herneenversoilla.

Kommentit (1)

”voileipäkakun välistä löytyy savuporoa, mozzarellaa, pestoa, yrttejä”

Mozzarellapalloista puhutaan vasta koristeluun ja sillonkin sulkeissa. Onko Sirkka jotenkin poikkeus vai onko teillä muutenkin vähän yksinkertaisempaa porukkaa näitä kirjoittelemassa..?

”voileipäkakun välistä löytyy savuporoa, mozzarellaa, pestoa, yrttejä”

Mozzarellapalloista puhutaan vasta koristeluun ja sillonkin sulkeissa. Onko Sirkka jotenkin poikkeus vai onko teillä muutenkin vähän yksinkertaisempaa porukkaa näitä kirjoittelemassa..?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *