Mainos Reseptit

Voita ja suolaa: Rommirusina-moussekakku

30.10.2015 Teksti: Voita ja suolaa

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

30 kpl Mariekeksejä
125 g tummaa suklaata
2 dl maitoa
80 g voita

mousse:

4 dl vispikermaa
200 g creme fraichea
2 dl Sun-Maid luomurusinoita
1 dl tummaa rommia
4 liivatelehteä
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Suklaaganache:

200 g Fazerin Sinistä
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita

Valmistusohje

Pohja:

Laita 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Paperi saa tulla reilusti yli niin valmis kakku on helpompi poistaa irtopohjan päältä tarjolle.

Murusta keksit. Ei tarvitse olla ihan tasaista pölyä vaan saa jäädä isompiakin muruja. Sulata voi ja suklaa. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen moussen valmistuksen ajaksi.

Mousse:

Laita rusinat likoamaan rommiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää creme fraiche, sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

Siivilöi rusinat ja ota rommi talteen. Lisää rusinat mousseen.

Kiehauta rommi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksitellen kuumaan rommiin.

Lopuksi lisää rommi ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

Levitä mousse pohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin suklaaganachen valmistamisen ajaksi.

Suklaaganache:

Pilko suklaat kulhoon ja lisää myös voi. Kiehauta kerma ja kaada se kulhoon. Anna olla pari minuuttia ihan rauhassa.

Sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa vesihauteessa niin sekoittaminen helpottuu.

Levitä ganache tasaiseksi kerrokseksi moussekerroksen päälle. Levittämisessä kannattaa olla ripeä koska se alkaa jähmettymään melko nopeasti.

Laita koko komeus yöksi jääkaappiin hyytymään rauhassa.

Koristele kakku esimerkiksi valkosuklaaseen dipatuilla rusinoilla.
Voita ja suolaa -ruokablogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

Kommentit (2)

Hei Memmu, olet ihan oikeassa, yksiköt ovat menneet sekaisin. Nyt ne on korjattu eli 0,5 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Terveisin, Ruoka.fi toimitus




0



0

Hei,
Onkohan sokerin ja vaniljasolerin mittayksiköt menneet sekaisin ohjeessa?




0



0

Hei Memmu, olet ihan oikeassa, yksiköt ovat menneet sekaisin. Nyt ne on korjattu eli 0,5 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Terveisin, Ruoka.fi toimitus




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *