Mainos Reseptit

Voita ja suolaa: Naudan ribsit ja karamellisoidut puikulaperunat

2.12.2015 Teksti: Voita ja suolaa

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg naudan ribsejä
2-3 l vettä
0.5 dl suolaa
2 laakerinlehteä
muutama kokonainen maustepippuri

BBQ-Kastike:

370 g paseerattua tomaattia (Mutti)
1 g sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
3 rkl omenaviinietikkaa
5 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
1 rkl Worcester-kastiketta
3 tl suolaa
1 tl savuaromia (Poppamies Jalosavu)
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
0.5 tl juustokuminaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita

Karamellisoidut puikulaperunat:

8-10 kpl puikulaperunoita
3 rkl Dansukker ruokokidesokeria
2 rkl voita
3 rkl seesaminsiemeniä
2 tl soijaa
rypsiöljyä
suolaa

Valmistusohje

Naudan Ribsit

Poista ribseistä kalvot ja suurimmat rasvakasaumat.

Laita ribsit isoon kattilaan. Kaada vettä niin paljon, että ribsit peittyvät kokonaan. Lisää suola, laakerinlehdet ja maustepippurit.

Kiehauta ja kuori pinnalle nousevaa vaahtoa pois reikäkauhalla. Keitä kannen alla hiljalleen yksi tunti. Nosta ribsit pois liemestä ja anna jäähtyä.

Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa oliiviöljy ja voi. Pilko sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota niitä kattilassa muutama minuutti.

Lisää kattilaan ensin paseeratttu tomaatti ja sitten loput aineksista.

Kiehauta ja keitä ilman kantta hiljalleen kasaan n. 20min välillä sekoitellen. Surauta kastike lopuksi tasaiseksi sauvaskoittimella.

Valele ribsit kauttaaltaan kastikkeella ja laita 200°c uuniin kuumenemaan. Ota ribseihin kunnolla väriä ja kuumenna niitä 20-30min. Itse valelin kastiketta pari kertaa lisää kuumennuksen aikana.

Kesällä tämä tietenkin tapahtuu grillissä 😉

Karamellisoidut puikulaperunat:

Perunoita ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu juuresharjalla riittää. Pilko puikulat koosta riippuen kolmeen osaan.

Laita perunat uunivuokaan ja pyörittele kauttaaltaan rypsiöljyssä. Suolaa perunat reilulla kädellä.

Kypsennä perunoita 200°c uunissa 20-25min.

Laita sokeri kuivalle paistipannulle kuumenemaan.

Kun sokeri on sulanut niin lisää voi välittömästi ja laske lämpötilaa ettei sokeri pala.

Lisää soija ja laita mukaan kypsät perunat. Lisää pannulle vielä seesaminsiemenet ja sekoita. Varo roiskeita, kuuma sokeri on todellakin kuumaa 🙂

Sekoita ja tarjoile välittömästä.

Voita ja suolaa -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *