Reseptit

Voitaikina-seesamitikut

Voitaikina-seesamitikut ovat hauskaa juhlatarjottavaa. Dippaa tikut täpäkkään harissadippiin ja nautiskele!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Voitaikina-seesamitikut

  • 1 pkt pakastevoitaikinalevyjä
  • 1 dl valmista punaista pestokastiketta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • lyhyitä varrastikkuja

Harissadippi

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1-2 tl harissatahnaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Voitaikina-seesamitikut tehdään helposti näin:

1. Levitä voitaikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle sulamaan.

2. Kun levyt ovat sulaneet, levitä niille punaista pestoa ja leikkaa ne taikinapyörällä tai veitsellä pituussuunnassa kolmeen osaan. Taittele suikaleet haitareiksi ja pujota ne varras- tikkuihin.

3. Voitele leivonnaiset kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

4. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

5. Sekoita dipin ainekset keskenään, ja anna makujen tasaantua.

6. Tarkista dipin maku ennen tarjoilua, ja lisää tarvittaessa mausteita.

7. Dippaa voitaikina-seesamitikut kastikkeeseen ja nautiskele.

Katso myös: Juustotangot

Katso myös Kotiliesi.fi: Nutellatikut

X