Reseptit

Vorschmack

Herkullinen vorschmack tarjoillaan maustekurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa. Smetana kruunaa tämän maistuvan liharuoan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vorschmack

  • 2-3 sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 250 g naudanjauhelihaa
  • 2 pientä sillifileetä
  • 3-5 anjovisfileetä
  • lihalientä tai vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • jauhettua valko- tai mustapippuria

lisukkeeksi:

  • uuniperunoita
  • punajuuri- ja maustekurkkukuutioita
  • smetanaa

Valmistusohje

Vorschmack valmistuu näin

Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauhelihat padassa. Lisää hienonnetut sipulit sekä murskatut  valkosipulinkynnet joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Hienonna silli- sekä anjovisfileet ja sekoita ne lihan joukkoon pataan. Lisää vähän lihalientä tai vettä sekä tomaattipyree. Mausta vorschmack maun mukaan valko- tai mustapippurilla. Kuumenna seos kiehuvaksi. Pane kansi päälle ja hauduta ruokaa 150 asteen uuninlämmössä noin 2 tuntia. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa tilkka lihalientä tai vettä. Jos seos tuntuu liian kostealta, jatka hauduttamista. Sen pitää olla rakenteeltaan puuromaisen sakeaa, mutta silti mehukasta.

Kypsennä vorschmackin lisäkkeeksi uuniperunoita. Ne kypsyvät 45–60 minuutissa. Tarjoa vorschmack uuniperunan, punajuuri- ja maustekurkkukuutioiden sekä smetanan kanssa.

Katso myös nämä jauheliharuoat:

743205-punajuurivuoka.jpg

Punajuuri-jauhelihavuoka

Bobotie

Sadepäivän bobotie

958252-lihaperunasoselaatikko.jpg

Jauheliha-perunasoselaatikko

Kotiliesi.fi: Itämainen jauhelihapata

X