Vorschmack
Herkullinen vorschmack tarjoillaan maustekurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa. Smetana kruunaa tämän maistuvan liharuoan.
Ainekset
Vorschmack
- 2-3 sipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 500 g lampaanjauhelihaa
- 250 g naudanjauhelihaa
- 2 pientä sillifileetä
- 3-5 anjovisfileetä
- lihalientä tai vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- jauhettua valko- tai mustapippuria
lisukkeeksi:
- uuniperunoita
- punajuuri- ja maustekurkkukuutioita
- smetanaa
Valmistusohje
Vorschmack valmistuu näin
Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauhelihat padassa. Lisää hienonnetut sipulit sekä murskatut valkosipulinkynnet joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Hienonna silli- sekä anjovisfileet ja sekoita ne lihan joukkoon pataan. Lisää vähän lihalientä tai vettä sekä tomaattipyree. Mausta vorschmack maun mukaan valko- tai mustapippurilla. Kuumenna seos kiehuvaksi. Pane kansi päälle ja hauduta ruokaa 150 asteen uuninlämmössä noin 2 tuntia. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa tilkka lihalientä tai vettä. Jos seos tuntuu liian kostealta, jatka hauduttamista. Sen pitää olla rakenteeltaan puuromaisen sakeaa, mutta silti mehukasta.
Kypsennä vorschmackin lisäkkeeksi uuniperunoita. Ne kypsyvät 45–60 minuutissa. Tarjoa vorschmack uuniperunan, punajuuri- ja maustekurkkukuutioiden sekä smetanan kanssa.
Kommentit
Hei Ilari,
olet aivan oikeassa, raaka-aineluettelosta puuttui anjovisfileet. Ne on nyt lisätty listaan.
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
” silli- sekä anjovisfileet”, mutta vain toinen näistä mainitaan aineslistassa. Tarkkuutta!
Hei Ilari,
olet aivan oikeassa, raaka-aineluettelosta puuttui anjovisfileet. Ne on nyt lisätty listaan.
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous