Reseptit

Vuffinit eli vihannesmuffinit

Vihanneksilla höystetyt muffinit maistuvat aamu- ja välipalana sekä keiton kylkiäisenä. Vuffinit säilyvät jääkaapissa hyvinä 2–3 päivää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuffinit eli vihannesmuffinit:

  • 2 porkkanaa
  • 10 cm:n pala kesäkurpitsaa
  • 100 g parsakaalia
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 rkl öljyä tai sulatettua margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vehnä-tai hiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl timjamia tai oreganoa
  • 3/4 tl suolaa

Pinnalle:

  • 3 rkl siemeniä

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Vuoraa isokoloinen muffinivuoka paperivuoilla.

2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Raasta myös kesäkurpitsa. Hienonna parsakaali rouheeksi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit.

3. Yhdistä raasteet ja tomaattisilppu. Sekoita joukkoon öljy ja munat.

4. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja sekoita ne kasvis-munaseokseen. Jaa taikina muffinivuokiin ja lisää pinnalle siemeniä.

5. Kypsennä vuffineita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vähän jäähtyneinä.

Vinkki: Leivo muffineita kerralla iso satsi pakastimeen ja lämmitä mikrossa ennen nauttimista.

X