Reseptit

Vuohenjuusto-perunagratiini

Nyt on herkkua! Pitkään kerman kanssa hautuva perunagratiini saa makua vuohenmaidosta valmistetusta juustosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuohenjuusto-perunagratiini:

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 l kermaa
  • 3-4 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kovaa vuohenjuustoa raasteena

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna voi ja oliiviöljy isossa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetulla timjamilla. Maista kermaa ja lisää suolaa siten, että kermassa on napakka hyvä suolaisuus.

3. Kääntele perunaviipaleet kerman joukkoon ja anna hautua 3–4 minuuttia perunoita käännellen. Kaada peruna-kermaseos uunivuokaan ja ripottele joukkoon raastettu juusto.

4. Paista gratiinia 200-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarjoile paistetun lihan tai kalan kanssa tai sellaisenaan vihreän salaatin kera.

X