Vuohenjuusto-perunagratiini
Nyt on herkkua! Pitkään kerman kanssa hautuva perunagratiini saa makua vuohenmaidosta valmistetusta juustosta.
Ainekset
Vuohenjuusto-perunagratiini:
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 l kermaa
- 3-4 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- kovaa vuohenjuustoa raasteena
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna voi ja oliiviöljy isossa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetulla timjamilla. Maista kermaa ja lisää suolaa siten, että kermassa on napakka hyvä suolaisuus.
3. Kääntele perunaviipaleet kerman joukkoon ja anna hautua 3–4 minuuttia perunoita käännellen. Kaada peruna-kermaseos uunivuokaan ja ripottele joukkoon raastettu juusto.
4. Paista gratiinia 200-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarjoile paistetun lihan tai kalan kanssa tai sellaisenaan vihreän salaatin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous