Reseptit

Vuohenjuusto-perunasalaatti

28.7.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600 g pieniä uusia perunoita keitettyinä
200 g vuohenjuustoa
100 g siitakesieniä
2 rkl voita

Kastike

5 rkl oliiviöljyä
3 rkl limettimehua
2–3 tl hunajaa
ripaukset suolaa ja mustapippuria

Viimeistelyyn

kourallinen pieniä salaatinlehtiä
tai tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Jos vuohenjuustoperunasalaattia jää, se sopii loistavasti myös grillattujen makkaroiden lisukkeeksi iltapalalla.

1. Viipaloi keitetyt perunat ja paloittele vuohenjuusto.

2. Viipaloi myös sienet ja paista niitä muutama minuutti voissa kuumalla paistinpannulla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele perunaviipaleet kastikkeessa.

4. Lado salaattivadille kerroksittain perunoita, vuohenjuustoa ja paistettuja sieniä. Kaada päälle loput kastikkeesta ja viimeistele hennoilla salaatin- tai basilikanlehdillä.

Katso myös:

Eteläafrikkalainen perunasalaatti, Ruoka.fi

Grillattu perunasalaatti, Ruoka.fi

Virolainen perunasalaatti, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *