vuohenjuusto-pestopiirakka
Reseptit

Vuohenjuusto-pestopiirakka

Levitä pesto piirakkapohjan päälle ja paprikasuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit peston päälle. Ripottele mausteeksi tuoreita yrttejä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl Kylmää vettä

täyte:

  • 1 paprika
  • ½ pientä kesäkurpitsaa
  • tilkka öljyä
  • 1 dl pestoa
  • ½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200 g vuohenjuustoa
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoreita yrttejä, esimerkiksi rosmariinia, timjamia ja basilikaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu maukas vuohenjuusto-pestopiirakka

  1. Nypi rasva, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
  3. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.
  4. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi kesäkurpitsanpuolikkaat.
  5. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää paprikasuikaleet sekä kesäkurpitsaviipaleet ja kuullota niitä hetki.
  6. Valuta ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi vuohenjuusto.
  7. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna yrtit. Levitä pesto pohjan päälle vuokaan. Levitä paprikasuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit peston päälle. Ripottele mausteeksi tuoreita yrttejä.
  8. Sekoita ranskankerma ja munat keskenään. Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vihannesten päälle vuokaan. Levitä päällimmäiseksi vuohenjuustoviipaleet ja pistele koristeeksi kirsikkatomaatteja.
  9. Paista vuohenjuustopiirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
  10. Peitä vuohenjuusto-pestopiirakka foliolla tai leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

VINKKI: Voit myös tehdä yksittäisiä vuohenjuusto-pestopikkupiiraita.

Katso myös: Nopeat kananmuna-kasvispiiraat ja Lehtikaali-munakasrullat

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsakaalitartaletit

X