12.10.2017

Vuohenjuusto-tomaatti-paprikakeitto

Teksti: TERESA VÄLIMÄKI Kuvat: TOMMI TUOMI/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämä tomaattikeitto täytelöitetään vuohenjuustolla. Sen voi korvata myös tavallisella maustamattomalla tuorejuustolla tai vaikka valkosipulituorejuustolla.

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1/2-1 punainen chilipalko
2 isoa punaista paprikaa
6 kypsää isoa tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl sokeria
noin 1/2 l vettä tai kasvislientä
1 ruukku lehtipersiljaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä chili. Paloittele paprikat ja lohko tomaatit, poista tomaateista kova, vihreä kanta.

2. Kuumenna öljy laakeassa korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää paprikat ja paahda niihin hieman väriä. Lisää tomaattilohkot, suolaa, mustapippuria sekä sokeri. Sekoita ja lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta 15–20 minuuttia hiljaa poreillen.

3. Lisää puolet lehtipersiljasta hienonnettuna. Lisää myös vuohenjuusto ja soseuta keitto tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

4. Jaa keitto lautasille ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi