Vuohenjuustofondue
Ainekset
- 3 dl kuohukermaa
- 600 g vuohenjuustoa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Mauste 1
- hienonnettua timjamia tai rosmariinia
Mauste 2
- paahdettua hienonnettua pekonia
Mauste 3
- mangososetta
- ripaus currya
Valmistusohje
1. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Kuori vuohenjuusto ohuelti ja leikkaa karkeasti.
2. Lisää juustopalaset kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut.
3. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisäksi fondyyn voi maustaa yrteillä, paahdetulla pekonilla tai soseutetulla mangolla ja currylla.
Vinkki: Nesteeksi käy myös maito. Voit myös korvata osan kermasta lirauksella vehnäolutta tai kuivaa vermuttia. Fonduen voi tarjota myös kastikkeen tavoin pienistä esilämmitetyistä kulhoista. Kastikkeet voi maustaa vasta pöydässä. Vuohenjuustofondue sopii hyvin punajuurisalaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous