Reseptit

Vuohenjuustofondue

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 600 g vuohenjuustoa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Mauste 1

  • hienonnettua timjamia tai rosmariinia

Mauste 2

  • paahdettua hienonnettua pekonia

Mauste 3

  • mangososetta
  • ripaus currya

Valmistusohje

1. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Kuori vuohenjuusto ohuelti ja leikkaa karkeasti.

2. Lisää juustopalaset kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut.

3. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisäksi fondyyn voi maustaa yrteillä, paahdetulla pekonilla tai soseutetulla mangolla ja currylla.

Vinkki: Nesteeksi käy myös maito. Voit myös korvata osan kermasta lirauksella vehnäolutta tai kuivaa vermuttia. Fonduen voi tarjota myös kastikkeen tavoin pienistä esilämmitetyistä kulhoista. Kastikkeet voi maustaa vasta pöydässä. Vuohenjuustofondue sopii hyvin punajuurisalaatin kanssa.

X