Reseptit

Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi

Kun lohi kuorrutetaan vuohenjuustolla ja viimeistellään kinkulla, juomaksi sopii punainen pinot noir -viini, joka tarjotaan viilennettynä.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Uunilohi kuorrutetaan vuohenjuustolla ja viimeistellään rapealla kinkkusiivulla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.2 kg lohifilee
  • 1 tl suolaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

kuorrutus:

  • 150 g vuohentuorejuustoa (Chavroux)
  • 1 rkl silputtua timjamia
  • 2 rkl kapriksia
  • ripaus mustapippuria
  • 4 dl viipaletta ilmakuivattua savukinkkua

Valmistusohje

1. Jaa tuore lohifilee 6–8 annospalaan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Jos pidät sitruunasta, voit lisätä sitä enemmänkin kuin ohjeessa neuvotaan.
2. Paahda kinkkuviipaleet kuumalla, kuivalla pannulla hyvin rapeiksi. Silppua kinkku kunnolla. Sekoita keskenään mehevä vuohenjuusto, kaprikset ja silputtu, tuore timjami. Mausta pippurilla. Levitä juustoseos lohipalojen päälle. Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet.
3. Kypsennä lohipaloja 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa Chevrekuorrutettu uunilohi keitettyjen papujen, perunoiden ja/tai salaatin kanssa.

X