Vuohenjuustolla maustettu punajuurisosekeitto
Laita keittolautasten pohjalle vuohenjuusto ja savuporo. Kaada päälle kuuma punajuurisosekeitto.
Ainekset
- 800 g kuorittuja punajuuria
- 600 g kuorittuja jauhoisia perunoita
- 150 g kuorittuja porkkanoita
- 100 g kuorittua sipulia
- 1.5 l hyvää kasvis-tai kanalientä
- 1.5 rkl sokeria
- puolen sitruunan mehu tai maun mukaan
- 50 g vuohenjuustoa ruokailijaa kohti
- 20 g kylmäsavuporosuikaleita ruokailijaa kohti
- smetanaa tai ranskankermaa
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Paloittele juurekset ja sipulit isohkoiksi paloiksi. Keitä ne sokerilla maustetussa kasvis- tai kanaliemessä pehmeiksi. Lisää nestettä mikäli tarpeen, sillä nesteen haihtuessa keitosta voi tulla liian suolaista. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää sitruunan mehu.
Laita keittolautasten pohjalle vuohenjuusto ja savuporo. Kaada kuuma keitto päälle. Lisää ruokalusikallinen smetanaa tai ranskankermaa. Jauha päälle mustapippuria ja ripottele lopuksi hakattua basilikaa.
Punajuurisosekeiton ohje: Marc Aulén, Soppakeittiö, Hakaniemen halli, Helsinki.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous