Reseptit

Vuohenjuustolla täytetyt broilerinfileet

Vuohenjuustolla täytetyt broilerifileet ovat upea lisä illallispöytään. Suosituksena on valita mahdollisimman pulleita fileitä, jotta niiden täyttäminen onnistuu hyvin.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa luutonta broilerin rintafileetä
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
  • 1 dl basilika-persiljasilppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria
  • 150 g Amerikanpekonia

Valmistusohje

1. Valitse tähän ruokaan mahdollisimman pulleita rintafileitä, jotta täyttäminen onnistuu hyvin. Tee fileen paksumpaan päähän terävällä veitsellä mahdollisimman syvä tasku. Mausta vuohenjuusto valkosipulilla, yrttisilpulla ja mustapippurilla. Pane juusto pursotinpussiin ja täytä taskut juustoseoksella. Jos sinulla ei ole pursotinpussia, pane seos tavalliseen muovipussiin ja leikkaa pussin kulma auki.

2. Kiedo kunkin fileen ympärille kaksi pekoniviipaletta siten, että pekoni peittää hyvin myös taskun suuaukon. Kiinnitä pekoni parista kohtaa cocktailtikulla.

3. Paista rintafileet hiljalleen paistinpannulta kauniin ruskeiksi. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys tikulla fileen paksuimmasta kohdasta. Kypsän broilerin lihasneste on kirkasta. Peitä uunivuoka foliolla ja anna fileiden levätä 5–10 minuuttia ennen viipalointia.

Vinkki:

Tarjoa täytetyt broilerinfileet suppilovahverokvinoan kera.

X