Reseptit

Vuohenjuustomousse

Vuohenjuustomousse tarjoillaan paahdetun paprikan tai tuoreen viikunan kanssa. Mainio vaihtoehto pikkujouluihin.

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 uunipaahdettua paprikaa, itse tehtyä tai purkista
  • 150 g chevre riblaire -vuohenjuustoa
  • 1/2 dl kermaa
  • muutama kierros mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Vuohenjuustomousse tarjoillaan lusikassa paahdetun paprikan ja hunajan kanssa. Kun käytät tarjoiluun posliinilusikkaa, voit laittaa moussen hetkeksi uuniin lämpenemään.  Jos haluat päästä helpolla voit jättää paprikat pois ja tarjota vuohenjuustomoussen tuoreen viikunan kanssa. Vuohenjuustomousse sopii hyvin glögijuhlien pikkusuolaiseksi.

Leikkaa uunipaahdetut paprikat ohuiksi viipaleiksi. Laita vuohenjuusto tehosekoittimeen kerman kanssa ja aja tasaiseksi tahnaksi. Rouhi joukkoon mustapippuria. Pursota tai jaa juustotahna pienille lusikoille. Valuta jokaisen lusikan päälle hiukan hunajaa ja asettele paprikasiivu päällimmäiseksi. Voit myös tarjoilla juustotahnan perinteisesti pienen paahtoleipäpalan päällä.

Paprikoiden paahtaminen: Pese paprikat. Halkaise ne, poista vihreä kanta sekä siemenet. Levitä paprikat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista kuori. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

X