Reseptit

Vuohenjuustopannukakut

Vuohenjuustopannarit ovat mukavaa juhlanaposteltavaa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuohenjuustopannukakut

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ripaus mustapippuria
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 1 ps (200 g) vuohenjuustoa
  • 0.5 dl hunajaa

Viimeistelyyn

  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Vuohenjuustopannukakut tehdään näin:

Vuohenjuustopannukakut saavat tässä Teresa Välimäen ohjeessa ihanan maun basilikasta, hunajasta ja vuohenjuustosta. Tarjoile bannarit esimerkiksi brunsseilla.

1. Vispilöi maidon joukkoon kaikki muut aineet paitsi vuohenjuusto. Anna taikinan turvota hetki ja kaada voidellun muffinipellin pieniin vuokiin. Murenna jokaisen pikkupannarin päälle vuohenjuustoa ja valuta päälle hieman hunajaa.

2. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Nosta pannarit uunista ja jäähdytä hieman ennen irrottamista. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa ja tarjoile pikkusyötävänä tai esimerkiksi brunssilla.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuistaricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Katso myös: Kevyempien amerikkalaisten pannukakkujen ohje 

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X