Reseptit

Vuohenputki-juustopiiras

Vuohenputkipiiraan kyytipojaksi sopii myös luomu chardonnayvalkoviini. Voit tehdä myös pikkuvuohenputkipiiraita.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 1 dl sulatettua voita tai

täyte:

  • 2 dl luomukermaa tai luomumaitoa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta
  • 4 dl hienonnettua vuohenputkea
  • 8–10 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuina
  • hieman suolaa
  • hieman limepippuria

Valmistusohje

Näin valmistat vuohenputkipiiraan

  1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 27 cm).
  2. Pistele taikinaa haarukalla.
  3. Esipaista 170 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pohja on hieman ruskettunut.
  4. Sekoita täyteaineet keskenään pohjan esikypsyessä. Sekoita ensin kerma tai maito ja muna, lisää sitten juustoraaste sekä vuohenputki- ja basilikasilppu. Mausta hieman suolalla. Sekoita hyvin.
  5. Levitä täyteaineet esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ennen uuniin laittamista jauha myllystä pinnalle hieman limepippuria.
  6. Kypsennä 170 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
  7. Tarjoile vuohenputkipiiras sellaisenaan kahvin tai teen kanssa tai nauti vihersalaatin kanssa iltapalana tai lounasherkkuna.

 

X