wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta
Reseptit

Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta

Wallenbergin pihvit tehdään tällä kertaa karitsanjauhelihasta. Vaikka raaka-aine on helppo ja edullinen, pihvi on superherkullinen ja mehevä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g karitsanjauhelihaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • ripaus maustepippuria
  • ripaus neilikkaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Perunamuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 1/2 -2 dl kuumaa maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa

Lisäksi

  • 400 g sulatettuja pakasteherneitä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Valmista ensin perunamuusi. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Vatkaa perunat tasaiseksi muusiksi sähkövatkaimella ja lisää pikkuhiljaa joukkoon kuumaa maitoa. Kun muusi on tasaista, lisää voi ja suolaa maun mukaan.

2. Valmista Wallenbergin pihvitaikina jääkaappikylmistä raaka-aineista. Sekoita jauhelihan joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää taikinaan kerma ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen, esimerkiksi sähkövatkaimella.

3. Muotoile taikinasta kuusi reilun kokoista pihviä ja kääntele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit kypsiksi voissa kuumalla paistinpannulla niitä paiston aikana käännellen.

4. Kuumenna toisella pannulla yksi ruokalusikallinen voita ja lisää herneet. Kuumenna ja mausta timjamilla. Tarjoile pihvit muusin ja herneiden kera.

Jauhelihapihvejä moneen makuun:

wallenbergin pihvit riistasta

Wallenbergin pihvi riistasta

lampaanjauhelihapihvit ja uunijuurekset

Lampaan jauhelihapihvit ja uunijuurekset

Lindstromin_pihvit_hirvenlihasta

Lindströmin pihvit hirvenihasta

Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset pannupihvit

X