Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta
Wallenbergin pihvit tehdään tällä kertaa karitsanjauhelihasta. Vaikka raaka-aine on helppo ja edullinen, pihvi on superherkullinen ja mehevä.
Ainekset
- 600 g karitsanjauhelihaa
- 3 kananmunan keltuaista
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 tl muskottipähkinää
- ripaus maustepippuria
- ripaus neilikkaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl korppujauhoja
- voita paistamiseen
Perunamuusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 1 1/2 -2 dl kuumaa maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa
Lisäksi
- 400 g sulatettuja pakasteherneitä
- 1 rkl voita
- 1 rkl tuoretta timjamia
Valmistusohje
Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta tehdään näin:
Wallenbergin pihvit karitsanjauhelihasta ovat mausta juhla- ja viikonloppuruokaa.
1. Valmista ensin perunamuusi. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Vatkaa perunat tasaiseksi muusiksi sähkövatkaimella ja lisää pikkuhiljaa joukkoon kuumaa maitoa. Kun muusi on tasaista, lisää voi ja suolaa maun mukaan.
2. Valmista Wallenbergin pihvitaikina jääkaappikylmistä raaka-aineista. Sekoita jauhelihan joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää taikinaan kerma ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen, esimerkiksi sähkövatkaimella.
3. Muotoile taikinasta kuusi reilun kokoista pihviä ja kääntele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit kypsiksi voissa kuumalla paistinpannulla niitä paiston aikana käännellen.
4. Kuumenna toisella pannulla yksi ruokalusikallinen voita ja lisää herneet. Kuumenna ja mausta timjamilla. Tarjoile Wallenbergin pihvit perunamuusin ja keitettyjen herneiden kera.
Jauhelihapihvejä moneen makuun:
Lampaan jauhelihapihvit ja uunijuurekset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous