21.2.2016

Wasabilla ja soijalla glaseerattua kirjolohta

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Hapanimelä soijasilaus antaa kalalle hienon japanilaisen makuvivahteen.

Ainekset

300 g fileoitua kirjolohen pyrstöpalaa
ripaus suolaa
3 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
3 rkl sitruuna- tai limettimehua
1 tl wasabia
mustapippuria

Lisäksi

2 dl bulguria
100 g babypinaattia

Valmistusohje

1. Nypi kalasta pois ruodot, leikkaa kalafileet neljän sentin viipaleiksi. Mausta kalapalat kevysti suolalla ja pane uunivuokaan. Mittaa soija, sitruunamehu, hunaja ja wasabi pieneen kattilaan, keitä seos hieman sakeammaksi. Kypsennä lohipaloja uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Sivele pinnalle soijaliemi ja jatka kypsennystä minuutti kerallaan, kunnes kala on kypsää. Rouhaise päälle mustapippuria.

2. Keitä bulgur kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa pinaatti kiehumaan noin minuutiksi.

Katso myös:
Misolohta ja papuja, Ruoka.fi
Jasmiiniteellä marinoitu lohi, Ruoka.fi
Inkiväärilohi, Kotiliesi.fi

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi