Reseptit

Yhden astian kukkakaalipata

Yhden astian kukkakaalipata tehdään marokkolaisen taginepadan tyyliin. Siinä maistuvat tulinen harissa, kirpeä sitruuna, inkivääri ja tuoreet yrtit. Kesäkukkakaali on parhaimmillaan, kun maltat jättää sen pureskeltavan napakaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yhden astian kukkakaalipata:

  • 1 (500-600 g) kukkakaali
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1 prk (400/230 g) kypsiä kikherneitä
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 rkl harissatahnaa
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 5 dl kasvislientä
  • pari oksaa rosmariinia

Lisäksi:

  • 1/2 dl kuorellisia manteleita
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

Yhden astian kukkakaalipata tehdään näin:

1. Pese kukkakaali ja poista mahdolliset lehdet ympäriltä. Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele kikherneet ja oliivit lävikössä.

2. Mittaa uunivuokaan öljy, harissatahna ja inkivääri. Purista sekaan mehu sitruunalohkoista ja laita puristetut lohkot vuokaan. Pyöräytä joukkoon punasipulit, valkosipulit, kikherneet ja oliivit.

3. Laita päälle kokonainen kukkakaali. Lisää kasvisliemi ja rosmariinin oksat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Valele kukkakaalia välillä liemellä. Lisää mantelit. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa kukkakaalipata kuskuksen, riisin tai kvinoan kanssa.

Katso myös: Kukkakaalibiryani

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

X