Reseptit

Yhden kulhon mustikkajätskipuikot

Slurps! Tämä jäätelö ei puikkoon ehdi sulaa. Mustikan sekaan pujahtavat kermakarkit ja kanelikeksit.

Teksti:
taina Vuohelainen
Kuvat:
Arto Vuohelainen

Helpot ja nopeat mustikkajäätelöpuikot tehdään kermasta ja kondensoiduista maidosta.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yhden kulhon mustikkajäätelöpuikot:

  • 3 dl vispikermaa
  • 1/2 prk kondensoitua maitoa
  • 1/2 dl paksua mustikkamehua (tai paseeraa 2 dl mustikoita soseeksi)
  • 4 kpl kanelikeksejä
  • 2 rkl Omar­karkkeja
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

  • kinuskikastiketta

Valmistusohje

1. Vatkaa jääkaappikylmä kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Li­sää kondensoitu maito ohuena nauhana sekaan ja sekoita massa tasaiseksi. Rouhi paloiksi ja kar­keaksi rouheeksi keksit ja karkit ja lisää ne vaniljasokerin kanssa vaahtoon.

2. Täytä jäätelömuotit ja laita pa­kastumaan. Tarjoa kinuskikastik­keen kanssa.

Marjaisa jäätelö on kesäpäivän paras herkku:

Kuningatartuutit

Kuningatartuutit

mustaherukka-halvajaadyke

Mustaherukka-halvajäädyke

itsetehty pikajäätelö

Pikajäätelö pakastemarjoista

Kotiliesi.fi: Helppo mustikkapiirakkajäätelö

X