Reseptit

Yhden kulhon omena­-karpalokakku

Omenakakku on vaniljakastikkeen kanssa iki-­ihana jälkiruoka. Jos kakkua jää, se säilyy foliolla peitettynä jääkaapissa monta päivää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-karpalokakku:

  • 125 g voita
  • 2 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl maitoa

Pinnalle:

  • 1-2 kirpeää omenaa (esim. Granny Smith)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

1. Pingota leivinpaperi noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota reunat.

2. Paloittele voi mikronkestävään leivontakulhoon ja sulata voi mikrossa. Sekoita fariinisokeri voi-sulaan.

3. Lisää taikinaan kuivat aineet, karpalot, munat ja maito. Kaada taikina vuokaan.

4. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kääntele kuutiot sokeri-kaneliseoksessa. Laita kuutiot kakun pinnalle ja painele osittain taikinan sisään.

5. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liiaksi. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta. Koristele kakun pinta halutessasi tomusokeri-vesikuorrutteella.

VINKKI: Helpoin vanilja­kastike syntyy,kun sekoitat purkilliseen ranskankermaa pari teelusikallista vaniljasokeria ja ruokalusikallisen tavallista sokeria.

X