yhden pannun tonnikalapasta
Reseptit

Tonnikalapasta

Yhden pannun tonnikalapasta valmistuu nimensä mukaan yhdessä padassa tiskiä ja aikaa säästäen. Pinaatin sijaan voit lisätä pastaan ryöpättyjä nokkosia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalapasta

  • 2 kpl nippusipulia (valkoinen osa)
  • 1 rkl öljyä
  • 5 dl vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 6 dl kierremakaronia
  • 2 dl ruokakermaa (22 %)
  • 150 g babypinaattia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 2 sipulin varret
  • minitomaatteja tai kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Tonnikalapasta tehdään yhdellä pannulla näin helposti:

1. Hienonna sipulit, jätä varret pastan viimeistelyyn. Kuumenna sipulisilppua hetki öljyssä paistokasarissa. Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää makaronit. Keitä juuri ja juuri kypsäksi.

2. Kaada kerma kasariin, lisää pinaatit ja mausteet. Sekoita ja kiehauta. Valuta tonnikala ja sekoita pastan joukkoon. Lisää pinnalle silputut sipulinvarret ja koristele tonnikalapasta puolitetuilla kirsikkatomaateilla.

Katso myös: Herkullinen pastakastike 15 minuutissa x 3: pähkinäinen kanapasta, pinaatti-hernepesto ja sitruunainen lohipasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Yhden kattilan kasvispasta ja 6 muuta kaikkien aikojen parasta pastaohjetta

X