26.3.2014

Ylikypsä broileri kaalisalaatin kera

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 broilerin koipi-reittä
suolaa
rouhittua mustapippuria
savupaprikajauhetta
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä

kastike:

1 1/2 dl ketsuppia
1/2 dl sinappia
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl makeaa chilikastiketta
2 rkl viinietikkaa

kaalisalaatti:

1/4-1/2 valkokaalia
1-2 porkkanaa
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl rypsiöljyä
3 dl vettä
1 dl etikkaa
1-1/2 dl sokeria
2-3 tl suolaa

Kermaviilikastike:

2 dl kermaviiliä
2-3 rkl sinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

4 täysjyvä- tai ciabattasämpylää tai uuniperunaa
vuonankaalia tai muita salaatinlehtiä

Valmistusohje

Ylikypsä broileri maistuu leivän tai uuniperunoiden ja kaalisalaatin kanssa pulled porkin eli nyhtöpossun tapaan. Kuuma marinointiliemi pehmittää sopivasti kovaa talvikaalia. Kaalisalaattiannos on niin suuri, että siitä riittää useammalle aterialle. Osan voi tarjota sellaisenaan ilman kermaviilikastiketta.

Mausta broilerinpalat suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Kuori ja paloittele sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannussa. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet tai käytä valmista grillauskastiketta.

Pane broilerinpalat uunivuokaan tai kannelliseen pataan. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kaada kastike päälle. Nosta kansi päälle.
Kypsennä broileria 100–125 asteen uuninlämmössä 4–5 tuntia, kunnes liha on niin pehmeää, että sen voi repiä haarukalla hienoksi silpuksi.
Ota broilerinkoivet astiasta ja poista niistä nahka sekä luut. Hienonna liha säikeiksi. Voit tarjota sen sellaisenaan tai niin, että sekoitat joukkoon osan uudelleen kuumennetusta haudutusliemestä.

Tee kaalisalaatti broilerin kypsyessä tai mielellään vaikka jo edellisenä päivänä. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pane salaattiaineet kulhoon ja kaada rypsiöljy joukkoon. Kuumenna vesi, etikka, sokeri ja suola. Kaada kiehuvan kuuma liemi salaattiaineiden joukkoon. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.

Sekoita kaikki kermaviilikastikkeen aineet keskenään. Valuta kaalisalaatti, lisää kermaviilikastike ja sekoita hyvin. Halkaise sämpylät tai uunissa broilerin kanssa kypsennetyt perunat. Levitä leivän sisään tai perunoiden päälle revittyä broileria ja tarjoa lisänä salaatinlehtiä ja kaalisalaattia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi