Reseptit

Ylikypsä porsaanniska

28.1.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

2 kg porsaanniskaa eli kasleria
3 rkl merisuolaa
2 laakerinlehteä
1 oksa rosmariinia
2 tl glögimaustetta

vuokaan:

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Ylikypsä porsaanniska on todellista slow foodia. Porsaanniska saa kypsyä uunissa koko yön.

1. Hiero merisuola lihan pintaan. Anna lihan suolautua noin 2 tuntia. Pyyhi suolat pois, huuhtele ja kuivaa tarvittaessa. Voit halutessasi sitoa lihan puuvillalangalla, näin se pysyy paremmin koossa. Mausta liha rosmariinilla, laakerinlehdillä ja glögimausteella.
2. Laita liha uunivuokaan, lisää lohkottu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Pistä lihaan lihalämpömittari lihalämpömittari ja peitä vuoka tiiviisti alumiinifoliolla Kypsennä possua 95–100-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 78–82 astetta. Se vie aikaa noin 6–9 tuntia. Voit hyvin pitää lihaa uunissa yön yli.
3. Leikkaa lihasta siivuja ja tarjoa kermaisen juurespannun kanssa.

ylikypsä porsaanniska hautuu uunissa koko yön

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *