Ylikypsä porsaanniska
Porsaanniska on possun parhaita paloja, kun haluat lihalta mehevyyttä ja rehevää makua. Ylikypsän porsaanniskan valmistelu ei kestä kauan eikä vaadi gourmet-kokin taitoja, mutta kypsytys vie aikaa.
Ainekset
Ylikypsä porsaanniska
- 2 kg porsaanniskaa eli kasleria
- 3 rkl merisuolaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 oksa rosmariinia
- 2 tl glögimaustetta
vuokaan:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Ylikypsä porsaanniska tehdään helposti näin:
Ylikypsä porsaanniska on todellista slow foodia. Porsaanniska saa kypsyä uunissa koko yön.
1. Hiero merisuola lihan pintaan. Anna lihan suolautua noin 2 tuntia. Pyyhi suolat pois, huuhtele ja kuivaa tarvittaessa. Voit halutessasi sitoa lihan puuvillalangalla, näin se pysyy paremmin koossa. Mausta liha rosmariinilla, laakerinlehdillä ja glögimausteella.
2. Laita liha uunivuokaan, lisää lohkottu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Pistä lihaan lihalämpömittari lihalämpömittari ja peitä vuoka tiiviisti alumiinifoliolla Kypsennä possua 95–100-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 78–82 astetta. Se vie aikaa noin 6–9 tuntia. Voit hyvin pitää lihaa uunissa yön yli.
3. Leikkaa lihasta siivuja ja tarjoa kermaisen juurespannun kanssa.
Saatat pitää myös omenalla glaseeratusta porsaankyljestä Henri Alénin tapaan tehtynä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään porsaan kylkirulla omana-gorgonzolatäytteellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous