15.6.2012

Yrteillä höystetty kala

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Raikas yrttikuorrute mehevöittää uunilohen.

Ainekset

500-600 g lohi-, kirjolohi-, kuha- tai siikafileetä
1 tl mineraalisuolaa

päälle:

2 viipaletta vaaleaa täysjyväleipää
2 rkl juoksevaa margariinia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 nippu tilliä
1 nippu kirveliä

Valmistusohje

Mausta kalafilee mineraalisuolalla ja leikkaa se annospaloiksi. Pane palat uunivuokaan ja mausta ne mineraalisuolalla.

Pane kaikki päälle tulevat aineet monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi. Levitä seos kalapalojen päälle.

Kypsennä kalaa 175 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia palojen paksuuden mukaan.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi