Reseptit

Yrttimaustetut lihapullat (keftédes)

Yrttiset lihapullat sopivat hyvin kreikkalaishenkiseen ruokapöytään. Pyöryköiden maukas kuori vie taatusti kielen mennessään.

Teksti:
Arja Brück
Kuvat:
iStockphoto

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 viipaletta valkoista leipää
  • 0.5 kg lampaan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • silputtua persiljaa
  • hyppysellinen oreganoa
  • tuoreita mintunlehtiä

paistamiseen:

  • jauhoja
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Yrttimaustetut lihapullat valmistetaan kreikkalaisittain näin:

1. Liota kuorettomia leivänpaloja vedessä jotta ne pehmenevät. Puserra vesi leivänpaloista pois. Vaivaa kaikki lihapullataikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä, kierittele niitä vehnäjauhoissa jotta niihin tulee kunnon kuori.

2. Paista pyörykät kuumassa öljyssä joka puolelta kauniin ruskeiksi. Älä pane kerralla liian monta pyörykkää pannulle, jottei pannu jäähdy liikaa. Nostele pyörykät leivinpaperilla vuorattuun astiaan, jotta liika rasva valuu niistä pois.

Vinkki: Pienet yrttimaustetut lihapullat sopivat erinomaisesti mezé-pöytään.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalainen salaatti sisältää vain 6 raaka-ainetta – oikeaoppinen valmistustapa saattaa yllättää

X