Reseptit

Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit

Juhlapöydän ruusukaalissa ei voita ja yrttejä ole säästelty. Parmesaani kruunaa nämä suussasulavan herkulliset ruusukaalit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit

  • noin 800 g ruusukaaleja
  • 2 dl vettä
  • 75 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • runsas 1 dl silputtuja yrttejä (basilikaa, salviaa, kirveliä)
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • vastarouhittua mustapippuria
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

Haudutetut ruusukaalit tehdään helposti näin:

Näissä herkkusuun ruusukaaleissa ei ole voita ja yrttejä säästelty. Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit sopivat hyvin juhlapöytään vaikkapa paahtopaistin lisukkeeksi.

1. Leikkaa kaaleista pois kanta. Irrota uloimmat lehdet ja leikkaa tiivis ydin kahteen kolmeen osaan. Pane kaalit suureen paistinpannuun, lisää pari desilitraa vettä, peitä pannu kannella ja anna kaalien kiehua pehmeiksi. Valuta kaalit ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Pyyhi pannu kuivaksi ja pane öljy ja voi pannulle. Lisää yrtit ja paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää ruusukaalit ja mausteet. Paista kaaleja noin 10 minuuttia, kaada ruusukaalit tarjoiluastiaan ja vuole pinnalle parmesaania.

Katso lisää ihania ruusukaalireseptejä ja kokkaa ruusukaaleja kolmella tavalla.

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruusukaalivuoka

X