Reseptit

Yrtti-anjovismarinoitua kuvepaistia ja lämmintä salaattia

Tarjoa sitruunalla, anjoviksella ja yrteillä maustettu paisti uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (n. 1 kg) flank steak eli kuvepaisti
  • suolaa ja mustapippuria

Marinadi

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua kaprista
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 3 anjovisfileetä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa

Kasvikset:

  • 2 paprikaa
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

 

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan ja pakkaa liha muovipussiin. Anna marinoitua yön yli. Ota liha huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen paistamista. Pyyhi lihan pinnasta liika marinadi pois ja ruskista se kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla.

2. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla ja nosta liha uunipellillä 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Kääri kuvepaisti paistamisen jälkeen vielä folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi.

3. Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, fenkoli ja punasipuli. Laita kasvikset uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota kasvikset uunista, jäähdytä hieman ja kääntele joukkoon rucolan lehdet.

4. Leikkaa yrtti-anjovismarinoitu kuvepaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile lämpimän salaatin kera. Vinkki 1: Lopuista anjoviksista syntyy pääsisäispäivän välipalaksi klassinen muna-anjovisleipä.

Vinkki : Tee marinadia kerralla tupla-annos. Käytä puolet marinointiin ja säästä puolet kastikkeeksi.

X