15.6.2012

Yrtti-jogurttihyytelö

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

7 liivatelehteä
kylmää vettä,
1 tuore kurkku
3 valkosipulinkynttä
½ l rasvatonta maustamatonta jogurttia
1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (tilliä, ruohosipulia, basilikaa ka kirveliä)
1 tl mineraalisuolaa
½ tl sitruunapippuria
½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Huuhdo ja raasta kurkku. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kurkkuraaste ja valkosipuli jogurtin joukkoon. Lisää yrtit ja mausta seos mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieneen kakkuvuokaan tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle. Koristele salaatilla ja yrteillä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi