Reseptit

Yrtti-mantelikalaa ja sieniä

Yrteillä ja mantelilastuilla kuorrutettu kala valmistuu helposti ja nopeasti uunissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l (noin 300 g) tuoreita sieniä, esim. suppilovahveroita
  • 1 purjosipuli
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 600 g kalafileitä (ahventa, kuhaa tai siikaa)
  • ½–1 sitruunan mehu
  • 1 prk (90 g) pestoa
  • 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • ½ pussia (noin 50 g) paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sienet sekä purjosipuli ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Mausta seos suolalla sekä valkopippurilla ja levitä se uunivuokaan.
2. Mausta kalafileet sitruunamehulla ja nosta ne sienten ja purjosipulin päälle uunivuokaan. Sekoita pesto ja yrtit keskenään. Levitä seos kalafileiden päälle.
3. Kypsennä ruokaa 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Ripottele paahdetut mantelilastut kalafileiden päälle.
4. Tarjoa ruoka höyrytettyjen tai pikaisesti pannussa paistettujen vihreiden vihannesten, esimerkiksi kesäkurpitsan,  parsakaalin ja/tai papujen, sekä salaatin kanssa.

X