Reseptit

Yrtti-sitrustäytteiset grilliahvenet

Grillatut ahvenet ja raikas kesäsalaatti ovat mahtava kombo. Grillatun kalan mausteesi riittää sitruuna, yrtit ja ripaus suolaa.
Teksti: Pirjo Toikkanen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamediaa

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrtti-sitrustäytteiset grilliahvenet:

  • 4 perattua (à 300 g) ahventa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • 1 limetti
  • 1/2 ruukku korianteriataitilliä

Valmistusohje

1. Huuhtaise kalat ja tarkista, että kidukset on poistettu. Kuivaa talouspaperilla, rouhaise kalojen sisään ja pintaan suolaa sekä pippuria myllystä.

2. Pese ja viipaloi sitrukset. Leikkaa yrttien varret pätkiksi. Täytä ahvenet yrteillä ja sitrusviipaleilla. Varmista kalojen kiinni pysyminen sitaisemalla ne kostutetulla puuvillanarulla paketeiksi tai lado kalat halsteriin. Voit tehdä ahventen pintaa muutamia viiltoja ja maustaa nekin suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa kalat molemmin puolin melko kuumassa lämmössä. Grillausaika on 6–10 minuuttia puoleltaan. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.

4. Tarjoa kesäsalaatin kanssa.

X