
Yrtti-sitruunaöljyssä marinoidut uudet perunat
Ainekset
Yrtti-sitruunaöljyssä marinoidut uudet perunat:
- 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
- 1 nippu basilikaa
- 1 nippu minttua
- 1 nippu korianteria
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1-2 rkl hunajaa
- 1-1,5 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 75 g västerbotten-juustoa
- rucolaa tai vihreää salaattia
Valmistusohje
1. Halkaise suolatussa vedessä keitetyt ja hieman jäähtyneet perunat ja laita ne isoon kulhoon.
2. Hienonna rouheasti basilika, minttu ja korianteri ja laita ne sekä sitruunamehu ja raastettu kuori, hunaja ja puolet öljystä tehosekoittimen tai blenderin kannuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja ripaus suolaa ja mustapippuria ja pyöräytä vielä kerran. Tarkista maku. Kaada yrttiöljy perunoille ja kääntele niitä niin, että maut sekoittuvat.
3. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi ja ripottele salaattiin.
4. Levitä rucola tai vihreä salaatti laakealle vadille ja lusikoi päälle perunat. Tarjoile. Perunasalaatti vain paranee levätessään yön yli.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous