Reseptit

Yrtti-sitruunaöljyssä marinoidut uudet perunat

Uusista perunoista syntyy loistava perunasalaatti. Teresa Välimäen reseptin salaisuutena on yrtti-sitruunaöljy, jolla perunat marinoidaan. Voit valmistaa salaatin jo tarjoilua edeltävänä iltana, sillä tämä perunasalaatti vain paranee levätessään yön yli.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Uusista perunoista syntyy loistava perunasalaatti. Teresa Välimäen reseptin salaisuutena on yrtti-sitruunaöljy, jolla perunat marinoidaan.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrtti-sitruunaöljyssä marinoidut uudet perunat:

  • 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
  • 1 nippu basilikaa
  • 1 nippu minttua
  • 1 nippu korianteria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1-1,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 75 g västerbotten-juustoa
  • rucolaa tai vihreää salaattia

Valmistusohje

1. Halkaise suolatussa vedessä keitetyt ja hieman jäähtyneet perunat ja laita ne isoon kulhoon.

2. Hienonna rouheasti basilika, minttu ja korianteri ja laita ne sekä sitruunamehu ja raastettu kuori, hunaja ja puolet öljystä tehosekoittimen tai blenderin kannuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja ripaus suolaa ja mustapippuria ja pyöräytä vielä kerran. Tarkista maku. Kaada yrttiöljy perunoille ja kääntele niitä niin, että maut sekoittuvat.

3. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi ja ripottele salaattiin.

4. Levitä rucola tai vihreä salaatti laakealle vadille ja lusikoi päälle perunat. Tarjoile. Perunasalaatti vain paranee levätessään yön yli.

X