Reseptit

Yrtti-sitruunaöljyssä marinoidut uudet perunat

5.6.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 kg keitettyjä varhaisperunoita
1 nippu basilikaa
1 nippu minttua
1 nippu korianteria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1-2 rkl hunajaa
1-1,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
75 g västerbotten-juustoa
rucolaa tai vihreää salaattia

Valmistusohje

Teresa Välimäen uudet perunat marinoidaan yrtti-sitruunaöljyssä ja tarjotaaan grilliruoan kanssa. Voit valmistaa sen jo tarjoilua edeltävänä iltana, sillä tämä perunasalaatti vain paranee levätessään yön yli.

1. Halkaise suolatussa vedessä keitetyt ja hieman jäähtyneet perunat ja laita ne isoon kulhoon.

2. Hienonna rouheasti basilika, minttu ja korianteri ja laita ne sekä sitruunamehu ja raastettu kuori, hunaja ja puolet öljystä tehosekoittimen tai blenderin kannuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu öljy ja ripaus suolaa ja mustapippuria ja pyöräytä vielä kerran. Tarkista maku. Kaada yrttiöljy perunoille ja kääntele niitä niin, että maut sekoittuvat.

3. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi ja ripottele salaattiin.

4. Levitä rucola tai vihreä salaatti laakealle vadille ja lusikoi päälle perunat. Tarjoile. Perunasalaatti vain paranee levätessään yön yli.